Archieffoto
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Tadzjikistan stelt lijst op van homoseksuelen 

In Tadzjikistan, een voormalige Sovjetstaat in Centraal-Azië, hebben de autoriteiten een lijst samengesteld van 367 homo's en lesbiennes. Zij moeten een medische test ondergaan, naar verluidt om te vermijden dat ze seksueel overdraagbare ziektes verspreiden.

De 367 namen zijn samengebracht door een onderzoeksteam dat maandenlang research heeft gedaan naar de homogemeenschap van Tadzjikistan, een oerconservatief land waar voornamelijk moslims wonen. Het is de krant Zakannost, die in handen is van de openbaar aanklager, die het nieuws heeft bekendgemaakt.

Hoewel homosekualiteit niet verboden is in Tadzjikistan, klagen mensen­rechtenorganisaties al langer over discriminatie van homoseksuelen. Ook in veel andere voormalige Sovjetstaten komt homohaat veel voor.  

Meest gelezen