Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Twitter wil beter optreden tegen seksuele intimidatie

Twitter zal de gebruiksvoorwaarden aanpassen om tegen pesterijen en ongewenste seksuele avances op de sociaalnetwerksite in te gaan. Het bedrijf zegt dat het onmiddellijk en permanent elk account zal sluiten dat iemand lastigvalt of zonder instemming naaktfoto's publiceert.

Het nieuwe beleid is ook strenger voor ongewenste seksuele avances op de site. Andere gebruikers zullen makkelijker ongepast gedrag kunnen
rapporteren.

"Een agressiever beleid en handhaving zal resulteren in het verwijderen van meer content van onze dienst", aldus Twitter. De nieuwe maatregelen zullen de komende weken worden toegepast.

Twitter kwam vorige week onder vuur te liggen omdat het account van actrice en regisseur Rose McGowan tijdelijk werd geschorst. In de nasleep van de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen de producer Harvey Weinstein, had zij het platform gebruikt om andere vermoedelijke zondaars in de entertainmentindustrie aan de schandpaal te nagelen. Twitter zei toen dat haar account tijdelijk was geblokkeerd omdat een privételefoonnummer was gepubliceerd.

Meest gelezen