Wallonië verleent opnieuw wapenexportvergunningen naar Saoedi-Arabië

De Waalse minister-president Willy Borsus (MR) heeft 25 nieuwe exportvergunningen voor wapens naar Saoedi-Arabië toegekend. Dat schrijft La Libre Belgique.

Wapenleveringen aan Saoedi-Arabië zijn al langer omstreden. Het kabinet van Borsus zegt dat hij bij de evaluatie van de vergunningen het advies van zijn administratie én van een adviescommissie Wallonie-Bruxelles International heeft gevolgd.

Zijn kabinet wijst er daarnaast op dat de minister-president de Waalse wapenproducenten heeft gevraagd om "hun klanten en markten te diversifiëren op 5 jaar tijd", zonder dwingende maatregelen op te leggen. Daarmee wil hij ervoor zorgen dat de bedrijven minder afhankelijk worden van landen als Saoedi-Arabië.

Er zijn ook drie wapenlicenties naar de Verenigde Arabische Emiraten en één naar Pakistan geweigerd.

Meest gelezen