Presentator Bart Peeters en Anouck Luyten.

Anouck Luyten krijgt de Gouden Leeuw in "Voor de leeuwen"

De jury en het publiek van "Voor de leeuwen" op Eén hebben Anouck Luyten tot beste humoristische talent uitgeroepen. "Dit voelt goed, maar ook raar", zegt de vrouw van 26 die de Gouden Leeuw mee naar huis neemt.

Op Eén is vanavond het doek gevallen over "Voor de leeuwen", een programma waarin 8 jonge humoristische talenten week na week alles uit de kast haalden om telkens een bekende Vlaming te entertainen met sketches, zang en dans.

Hoewel het niet om een wedstrijd ging, is Anouck Luyten uit Berlaar aan het einde van de rit tot beste talent uitgeroepen door het publiek en door de jury die bestond uit Sven De Ridder, Bart De Pauw, Maaike Cafmeyer, Adriaan Van den Hoof, Tine Embrechts en Urbanus.

Ik wil nog altijd de vrouwelijke James Bond worden!

Anouck Luyten

"Dit voelt goed, maar ook raar", zegt Luyten. "Iedereen zegt altijd dat hij het niet had verwacht, maar ik had het ook echt niet verwacht. Niemand denk ik. Het voelt alsof ik ben gaan nieuwjaarszingen. Alleen ben ik met de Gouden Leeuw thuisgekomen in plaats van met een warme wafel met veel slagroom."

Luyten studeerde enkele jaren geleden af in de richting kleinkunst aan Herman Teirlinck. Momenteel is ze vooral in het theater actief. Ze zingt ook en ze geeft les in academies. Dat wil ze blijven doen. "Ik wil nog altijd de vrouwelijke James Bond worden! Van spelen en zingen word ik gelukkig. Dus ik hoop dat ik die dingen mag en kan doen om mee aan mijn droom te bouwen."

Meest gelezen