James Arthur Photography

Crevits trekt extra budget uit voor begeleiding kwetsbare leerlingen

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits verdubbelt volgend jaar het budget voor de begeleiding van kwetsbare leerlingen tot 230.000 euro. Het gaat om middelen voor zo'n 1.000 studenten uit het hoger onderwijs, die samen 2.100 leerlingen uit het lager en middelbaar onderwijs helpen met studie- en huiswerk

Crevits belooft de bijkomende middelen op een studiedag rond brugfiguren in Gent. Dit schooljaar krijgen 7 instellingen uit het hoger onderwijs 115.000 euro voor de ondersteuning van kwetsbare kinderen. Het verdubbelde budget zal de minister volgend jaar verdelen onder geïnteresseerden die een project indienen om kwetsbare scholieren te helpen. Een jury zal de extra middelen toewijzen.

Crevits beloofde de middelen op een studiedag rond brugfiguren. Dat zijn tussenpersonen die de communicatie tussen ouders en school verbeteren. In Gent trekt het stadsbestuur daarvoor 2 miljoen euro uit, er werken 45 vaste brugfiguren op 50 scholen en 3 'trajectbrugfiguren' met ambulante opdrachten. De minister voorziet geen bijkomende middelen om het project naar de rest van Vlaanderen te brengen. Wel maakt ze werk van coördinatie tussen Gent en andere steden om ervaring en expertise uit te wisselen.

Meest gelezen