Agentschap Wegen en Verkeer

E40 in Merelbeke komende nacht afgesloten in de richting van de kust

Komende nacht wordt de E40 in de richting van de kust volledig afgesloten ter hoogte van de werken in Merelbeke. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Er wordt een uitzonderlijk transport geleverd voor de vernieuwing van twee bruggen over de snelweg.

Aan de brug over de Tijarm en de brug over de Oude Gaversesteenweg wordt al sinds maart dit jaar gewerkt.  Beide bruggen dateren van de jaren 50 en zijn aan vervanging toe. Tussen de Tijarm en de Hundelgemsesteenweg komen langs beide zijden van de E40 ook nieuwe geluidsschermen. De werkzaamheden duren normaal tot het einde van 2018.

Komende nacht gaat de E40 richting kust dicht van 22 uur tot 5.30 uur ter hoogte van de werken in Merelbeke. Er wordt heel zwaar materiaal aangeleverd. "Dit kan alleen via de autosnelweg en op een moment dat er geen ander verkeer op de oude brug van de Tijarm rijdt. Daarom sluiten we de E40 richting kust af voor één nacht. Alle verkeer op de E40 richting Oostende rijdt via de afrit naar de R4-binnenring in Merelbeke, volgt de R4 tot de afrit naar Flanders Expo en rijdt via de Pegoudlaan (B402) terug naar E40", zegt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Het verkeer op de R4 dat de E40 richting Oostende wil oprijden, zal ook omgeleid worden via de R4-binnenring en de B402.

Meer informatie op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Meest gelezen