Meest recent

    (c) copyright newzulu.com

    Luxemburgse kunstenares Deborah de Robertis vrijgesproken van exhibitionisme

    De Luxemburgse kunstenares Deborah de Robertis is door de rechtbank in Parijs op vrije voeten gesteld. Ze werd beschuldigd van seksueel exhibitionisme.  

    In september had ze zich met naakt onderlijf gepositioneerd voor de Mona Lisa in het Louvre en riep vunzige slogans met een scheepsomroeper. Tientallen toeschouwers genoten of keken bizar op bij de performance. Bewakers en politie sleepten haar weg. De rechtbank aanvaardde de argumentatie van de verdediging die het optreden als een militante en kunstzinnige actie beschreef. Ze wou er de achterstelling van vrouwen in de kunstwereld mee aantonen. De Robertis kreeg wel 35 uren werkstraf omdat ze een zaalwachter in de arm had gebeten.