Ook Corbyn zakt af naar Brussel om brexit­gesprekken uit het slop te halen

Jeremy Corbyn, de leider van de Britse oppositiepartij Labour, zal donderdag naar Brussel afzakken om in de marge van de Europese top te pogen de brexit­gesprekken uit het slop te halen. Dat meldt zijn partij woensdag.  

Corbyn zal vergezeld worden door Keir Starmer, de schaduwminister voor de Britse uitstap uit de EU, en Barry Gardiner, schaduwminister voor Internationale Handel. Corbyn en Starmer zullen met name gesprekken voeren met de hoofdonderhandelaar van de EU voor de brexit, Michel Barnier, en de voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani. Daarnaast staan ook ontmoetingen met de Italiaanse, Zweedse en Portugese premier op de agenda.

Nu de onderhandelingen rond de brexit vastzitten en er binnen de Conservatieve Partij van premier Theresa May verdeeldheid is over het onderwerp, wil Labour zich opwerpen als een beter en betrouwbaarder alternatief. "Terwijl de regering gespleten is en het brexitgeklungel steeds schadelijker wordt, staat Labour klaar om de verantwoordelijkheid in de brexitonderhandelingen op te nemen", zegt Corbyn. "In plaats van de Europese Unie als de vijand te aanzien, zou Labour onderhandelingen voeren in een sfeer van samenwerking en wederzijds respect met het oog op een sterke regeling voor Groot-Brittannië en een nieuwe relatie met Europa", aldus nog de oppositieleider.

Meest gelezen