Xinhua/Avalon.red. All rights reserved.

Partner van oudste schildpad ter wereld blijkt een mannetje te zijn

De reuzenschildpad Jonathan, met 186 jaar waarschijnlijk het oudste nog levende dier ter wereld, leeft al 26 jaar samen met zijn partner Frederica op Sint-Helena. Maar na al die jaren blijkt dat Frederica eigenlijk een Frederic is.

De reuzenschildpad Jonathan is het symbool van Sint-Helena, een klein eilandje in de Atlantische oceaan.  Zijn afbeelding staat op de geldmunten van het eiland en op veel toeristische posters. Het is dan ook geen gewone schildpad, met zijn 186-jarige bestaan is hij waarschijnlijk het oudste levende wezen ter wereld.

Al 26 jaar lang deelt hij zijn leven met zijn partner Frederica, maar zij blijkt nu een hij te zijn. Frederica was een cadeautje van de Franse consul aan de gouverneur van Sint-Helena. De schildpadden paren al jaren, maar daar kwamen nooit jongeren van. Tot grote verbazing van de verzorgers, die ervan uitgingen dat Frederica een meisje was. Onlangs werd een letsel op haar schild ontdekt, wat een vervorming bleek te zijn die duidelijk maakte dat het om een mannetje ging. 

Meest gelezen