Pascale Peraïta wordt ontslagen bij Samusocial, zonder ontslagvergoeding

Pascale Peraïta wordt ontslagen als directrice bij de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial. Ze krijgt geen ontslagvergoeding. Volgens RTBF Info is Peraïta ontslagen door de nieuwe raad van bestuur van Samusocial.

Begin deze maand had Peraïta aangegeven dat ze wilde terugkleren als directrice van Samusocial. Ze had in die functie verlof zonder wedde genomen om gedelegeerd bestuurder van de daklozenorganisatie te worden, en later OCMW-voorzitter in Brussel. Maar ze bleek ook royale zitpenningen op te strijken bij Samusocial.

Als gevolg van de zitpenningenaffaire nam Peraïta in juni ontslag als OCMW-voorzitter. Ze is ook uit de PS gezet. Samen met haar moest Yvan Mayeur opstappen als burgemeester.  

Het Brusselse Gewest vermoedde dat Peraïta via een terugkeer als directrice bij Samusocial een ontslagvergoeding probeerde op te strijken. De raad van bestuur van de daklozenorganisatie heeft daar nu dus een stokje voor gestoken: Peraïta wordt ontslagen zonder ontslagvergoeding.

 

Meest gelezen