Videospeler inladen...

Poetin haalt heel scherp uit naar het Westen en de VS in het bijzonder

De Russische president Vladimir Poetin heeft op een conferentie in Sotsji onder meer gewaarschuwd voor een nieuwe wapenwedloop. "Als de Verenigde Staten zijn kernarsenaal blijft moderniseren, dan wordt Rusland ertoe gedwongen om dat ook te doen", aldus Poetin.

De Russische president Vladimir Poeten heeft deelgenomen aan een live op televisie uitgezonden vraaggesprek met de Valdai International Discussion Club in Sotsji. De president schuwde de harde taal niet.

Poetin beschuldigde het Westen onder meer van decennialange onbetrouwbaarheid. De Amerikaanse president Donald Trump is volgens Poetin onvoorspelbaar en de nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland zijn volgens Poetin bedoeld om Rusland uit de energiemarkt te duwen.

 De Russische president waarschuwde het Westen ook voor de houding tegenover Noord-Korea. "Wanneer Noord-Korea in een hoek wordt gedrumd, kan het conflict met Pyongyang helemaal escaleren."

Daarnaast beschuldigde Poetin de Verenigde Staten van het moderniseren van het Amerikaanse kernarsenaal. "Rusland zal dat ook doen als het land ertoe gedwongen wordt", aldus Poetin.

Meest gelezen