Videospeler inladen...

Toerist omgekomen in kerk in Firenze nadat hij getroffen werd door een stuk van het plafond

In Italië is een Spaanse toerist omgekomen nadat hij in een kerk getroffen werd door vallende brokstukken van het plafond.

De man was op bezoek in de Basilica di Santa Croce, een van de meest bekende kerken in Firenze. Rond 15 uur werd hij geraakt door een stenen element ter ondersteuning van het meer dan 20 meter hoge houten plafond. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten. 

De kerk - een van de absolute toppers van Firenze en zelfs van
Italië - werd gesloten voor het publiek . Eerst moet de stabiliteit en de
veiligheid grondig gecontroleerd worden. Op het moment van het ongeluk was het nog behoorlijk druk in Firenze.

De Basilica di Santa Croce is zowat het pantheon van enkele grote Italiaanse namen. Ze herbergt de graven van Michelangelo, Galileo en Machiavelli en een grafmonument voor Dante.  De kerk is verfraaid met  fresco's en werken van Giotto en Donatello.

Meest gelezen