AP

Ook Tom Jones kreeg ooit schunnige voorstellen, maar "wandelde telkens de kamer uit"

De Britse zanger en voormalig vrouwenmagneet Tom Jones (77) heeft in het begin van zijn carrière ook seksuele intimidatie ervaren. "Je ontwijkt het, je wandelt gewoon naar buiten... Maar wat geprobeerd wordt bij vrouwen, wordt evengoed geprobeerd bij mannen", maakt Jones duidelijk in een interview bij BBC.

Jones windt er geen doekjes om: wat acteurs en actrices soms ondergaan om een rol te bemachtigen, doen ook zangers en zangeressen voor een platencontract. Ook in zijn jonge jaren kreeg hij te maken met grensoverschrijdend gedrag.

"Het waren zo'n paar dingen. Je ontwijkt het. Je wandelt gewoon naar buiten... Je moet het zelf weten. Je verstand zal het je ingeven. Dat is niet alleen in de showbusiness zo, maar gewoon overal", zegt de zanger van megahits als "Delilah" en "It's not unusual". Jones beantwoordde ongepaste vragen telkens kordaat met "nee, dank je", en zette het op een lopen. Achteraf voelde hij zich ronduit slecht.

"Niet iedereen met macht maakt er misbruik van"

"Er gebeuren dingen in de showbusiness die vaak worden toegedekt. En als ze dan naar buiten komen, gaan ook andere mensen hun verhaal vertellen. Het is alsof er een kurk van een fles wordt gehaald. Er komen zaken van misschien al jaren geleden naar buiten. Maar zo is het met showbusiness. Je staat in het middelpunt en daar moet je mee om kunnen gaan.”

Jones is ervan overtuigd dat recht zal geschieden. "Als je iets fouts hebt gedaan, moet je ervoor boeten óf bewijzen dat je je niet misdragen hebt." Hij wijst erop dat niet alles verdorven is in de entertainmentwereld. "Niet iedereen met macht maakt er misbruik van, er bestaan ook goede mensen."

Meest gelezen