"Listen without prejudice" van George Michael krijgt na 27 jaar een tweede leven

27 jaar na de oorspronkelijke release brengt Sony Music een herwerkte versie van "Listen without prejudice" uit, het tweede soloalbum van wijlen George Michael. Tegelijk verschijnt de MTV Unpluggedsessie van de Britse muzikant uit 1996 op plaat.

Bijna een jaar na zijn dood verschijnt vandaag een nieuw album van George Michael. Het gaat om een herwerkte versie van "Listen without prejudice", zijn tweede album na "Faith" dat hij in september 1990 op de wereld losliet.

Wie het album koopt, haalt tegelijk de allereerste uitgave op plaat in huis van de MTV Unpluggedsessie die de Britse muzikant in 1996 gaf.

"George Michael: freedom"

De release van het album volgt enkele dagen na de première van "George Michael: freedom", een tv-film waaraan George Michael zelf werkte tijdens de laatste jaren van zijn leven (zie video bovenaan). Die vertelt het verhaal van de woelige periode die hij kende na de release van "Listen without prejudice" toen het tot een zware ruzie met zijn platenlabel Sony Music kwam.

Tal van bekende koppen met wie George Michael heeft samengewerkt doen hun verhaal in "George Michael: freedom". Het gaat onder anderen om Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Stevie Wonder, Elton John en Ricky Gervais. Canvas zendt de film uit op 26 oktober aanstaande.

Meest gelezen