"Make America Crip again": Snoop Dogg haalt opnieuw uit naar Donald Trump

Snoop Dogg heeft een nieuw nummer voorgesteld waarin hij Donald Trump onder vuur neemt. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse rapper kritiek levert op zijn president.

"Make America Crip again": zo heet het nummer dat Snoop Dogg gisteren heeft voorgesteld. Het is tegelijk de titel van een nieuw album dat op 27 oktober verschijnt en verwijst uiteraard naar "Make America great again", de campagneslogan van Donald Trump. Met "Crip" refereert hij dan weer naar de gelijknamige Afro-Amerikaanse straatbende in Los Angeles waarvan hij zelf lid is.

De lyrics van "Make America Crip again" laten weinig aan de verbeelding over. Ze lezen als 1 lange uithaal naar Trump met zinsnedes als "Don't pretend that I'm with that bullshit your president been tweeting" (vrij vertaald: "Denk maar niet dat ik achter de nonsens sta die de president tweet").

Col Kaepernick

Elders haalt hij Colin Kaepernick aan, de American footballspeler die het controversiële protest tegen het beleid van Trump heeft gelanceerd door op 1 knie te gaan zitten wanneer het Amerikaanse volkslied weerklinkt in plaats van de rechterhand op het hart te plaatsen.

Verschillende andere American footballspelers hebben dit gebruik overgenomen voor aanvang van een wedstrijd, tot grote woede van zowel Trump als vicepresident Mike Pence. "This still Amerika with thee K's", klinkt het in een verwijzing naar de Ku Klux Klan.

Het is niet de eerste keer dat Snoop Dogg kritiek levert op Trump. In het voorjaar veroorzaakte hij opschudding door in de videoclip bij het nummer "Lavender" een clownversie van de Amerikaanse president neer te schieten.

Meest gelezen