"Reisdroom ging in vervulling dankzij de kleren die ik mag dragen"

Begin deze week brachten we het verhaal van een jonge vrouw uit Gent die een jaar lang op reis gegaan was, voor het merendeel zonder ook maar een cent uit te geven. Maar het kan natuurlijk ook anders, zoals Lisa Smith bewijst. Met een neus voor zakelijk instinct en vooral door het dragen van de juiste –lees: gesponsorde- kleren kan deze Australische blogster namelijk op een vrij luxueuze manier van haar reizen genieten. Zelfs in aanwezigheid van haar vaste vriend.

Bijna 160.000 volgers heeft de 28-jarige Smith, afkomstig uit Queensland, op Instagram. Haar reiservaringen, van Italië en Griekenland over Hollywood tot de Sahara, schrijft ze neer op een blog, waar de verwijzingen naar de kleren die ze draagt duidelijk aanwezig zijn. Op die manier heeft ze alvast haar droom kunnen waarmaken. De afgelopen week gaf ze meer uitleg over haar succes op nieuwswebsite Daily Mail Australia en op lifestylewebsite Vogue.

Lisa Smith: "Ik had nooit gedacht dat een Instagramaccount of een blog me in staat zou kunnen stellen om mijn voorliefde voor mooie foto’s met anderen te delen. Dat ik vanuit zakelijk perspectief zulke kansen zou krijgen."

"Het is zelfs zover gekomen dat ik voor de modemerken die met ons samenwerken, de plaats voor de fotoshoot kies, de styling doe, de kleren uitzoek, de lichtinval bestudeer. Samen met mijn vriend, die zich intussen in de kunst van het fotograferen verfijnd heeft, maken we dan foto’s. Wat toch allemaal ver weg is van het nemen van foto’s met een iPhone, zoals we in het begin deden."

"Natuurlijk moeten we ons budget in het oog houden. Maar dat betekent niet dat we ons niet eens op iets meer luxe kunnen trakteren. Je moet toch ook van de plaatselijke cultuur kunnen profiteren."

"Ik heb niet het gevoel dat ik veel heb moeten opofferen om te kunnen reizen. Door met de modemerken te werken tijdens onze reizen zijn we in staat om meer geld te verdienen. Voor die merken is het dan weer belangrijk dat er foto’s op exotische plaatsen gemaakt worden."

"Door de wereldwijde aandacht kunnen we ook grotere en bekendere merken aantrekken."

"Ik krijg vaak te horen dat ik zoveel geluk gehad heb en dat het allemaal zo makkelijk is wat ik doe. Maar ik ben al 5 jaar bezig en pas het laatste jaar heb ik resultaat gekend. Er komt heel wat werk bij kijken, je moet veel van jezelf investeren om te geraken waar ik nu ben. Maar ik ben wel blij dat het me gelukt is. En dat ik nu op plaatsen kan komen waar ik altijd van gedroomd heb."

"Na het maken van de foto’s is er nog tijd genoeg om op de plaats waar ik ben, te genieten."

Meest gelezen