© Kippa

Aart Staartjes getroffen door een beroerte

De Nederlandse acteur Aart Staartjes, bekend van Sesamstraat en "Als de dijken breken", heeft een lichte beroerte gekregen, maar hij is intussen aan de beterhand.

Staartjes bedacht in de jaren  70 een aantal baanbrekende kinderprogramma's, zoals "De film van Ome Willem". Hij is vooral bekend als de vaak mopperende, maar door de jaren heen wat milder geworden "opa" meneer Aart in Sesamstraat. In Nederland was hij vele jaren ook de man die Sinterklaas welkom heette tijdens diens blijde intocht. In de Vlaams-Nederlandse televisiereeks "Als de dijken breken" speelde Aart Staartjes  de rol van een vereenzaamde violist, die zich ontfermt over een klein meisje. 

© Kippa

Aart Staartjes is thuis onwel geworden na een lichte beroerte. Afgelopen weekend lag hij in het ziekenhuis, maar nu is hij weer thuis. Van de dokters moet hij het rustig aan doen. Staartjes is 79 jaar en hij acteert nog steeds, recent nog als fietsenmaker in de film "Spaak".

Meest gelezen