Antwerpen huldigt Strangers met beiaardconcert

Vanuit de Antwerpse kathedraal klonken vanmiddag de melodieën van De Strangers, de populaire Antwerpse muziekgroep die precies 65 jaar bestaat. Beiaardier Liesbeth Janssens speelde onder meer "Antwaarpe", "Schele van der Linde" en "Strangers in the Night". De Strangers maakten honderden covers van populaire liedjes in het Antwaarps.    

Het was in 1952 dat De Stangers voor het eerst optraden, in een deels andere bezetting dan nu. Ze zongen nog in het ABN, zoals het algemeen Nederlands toen heette. De Strangers hadden overigens in de jaren zestig ook een ernstig gospelrepertoire. Maar het echte succes kwam er toen ze grote hits hertaalden naar het Antwerps. 

De Strangers volgden het beiaardconcert vanuit café De Bengel op de Grote Markt, in de schaduw van de toren van de kathedraal. Enkele tientallen fans waren er ook bij, en een handvol andere Antwerpse artiesten, onder meer Slongs Dievanongs.

Amerikaanse toeristen keken nogal op toen ze "Strangers in the night" op de beiaard hoorden; ze moeten gedacht hebben: rare liekes spelen ze hier in de kerk.

De Strangers zelf waren opgetogen, vertelden ze aan de collega's van Radio 2, hoewel het geen ideaal beiaardweer bleek. Na het concert sneden De Strangers een verjaardagstaart aan en bleven ze nog even bij de fans. Daarna gingen ze naar huis om, naar eigen zeggen, een middagdutje te doen. 

Zondag volgt nog een grote hulde in De Roma in Borgerhout. De Strangers brengen er een (kort) eenmalig optreden, terwijl collega's hulde brengen.  

Meest gelezen