Duurste niet-Engelstalige serie ooit komt richting Vlaanderen

Telenet biedt binnenkort "Babylon Berlin" aan, een Duitse megaproductie en de duurste niet-Engelstalige serie ooit gemaakt. Ze speelt zich af in het Berlijn van de jaren 20 en is aan 60 landen wereldwijd verkocht.

40 miljoen euro: zoveel heeft het eerste seizoen van "Babylon Berlin" gekost, de nieuwe serie van de Duitse betaalzender Sky. Dat astronomische productiebudget maakt van het project de duurste niet-Engelstalige serie die ooit is gemaakt.

De eerste aflevering afgelopen weekend lokte meteen meer dan 800.000 kijkers in Duitsland. Ook de Vlaamse kijker kan binnenkort met "Babylon Berlin" kennismaken want Telenet biedt de serie vanaf 26 oktober exclusief via Play More aan.

Volker Kutscher

Het verhaal speelt zich af in het Berlijn van de jaren 20. Politie-inspecteur Gereon Rath (Volker Bruch) reist van Keulen naar de hoofdstad van Duitsland om een prostitutienetwerk in handen van de Russische maffia te onderzoeken. De kijker maakt kennis met de politiek en maatschappelijke onrust die Duitsland op dat moment kenmerkt, dit aan de vooravond van de Grote Depressie en de opmars van extreemrechts.

"Babylon Berlin" is gebaseerd op een reeks boeken van Volker Kutscher. De regie is in handen van Tom Tykwer die eerder films als "Cloud atlas", "Perfume: the story of a murderer" en "Lola rennt" maakte. Hij stond erop de reeks volledig in het Duits te maken om de authenticiteit te bewaren. Dat neemt niet weg dat "Babylon Berlin" alles samen aan 60 landen is verkocht, waaronder de VS, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Rusland, de Scandinavische landen en Australië.

Meest gelezen