Agressieve everzwijnen zetten Duits dorp op stelten

Twee agressieve everzwijnen hebben uren aan een stuk het openbare leven in een Duits dorp lamgelegd. De dieren stormden zelfs een bank binnen. Minstens vier mensen raakten gewond. 

De twee everzwijnen trokken langs Heide, een dorp in de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Aan de inwoners werd gevraagd om binnen te blijven en vooral het centrum links te laten liggen. 

Op hun destructieve tocht stormden de wilde varkens ook een bank binnen. De opgeschrikte klanten en medewerkers probeerden zich in allerijl in veiligheid te brengen. Minstens vier mensen liepen verwondingen op. Onder hen ook de verantwoordelijke.

De politie probeerde de situatie onder controle te krijgen, maar het was uiteindelijk een plaatselijke jager die een van de zwijnen kon neerschieten. Nadat ook het tweede dier het dorp had verlaten, keerde de rust in Heide terug.

Meest gelezen