Fipronilcrisis heeft in Nederland 65 tot 75 miljoen euro schade veroorzaakt

Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken heeft becijferd dat de besmetting van pluimvee met fipronil voor 65 tot 75 miljoen euro schade heeft veroorzaakt in Nederland. De raming omvat de schade voor de volledige eiersector bij onze noorderburen.

In Nederland heeft de besmetting van pluimvee met fipronil voor 65 tot 75 miljoen euro schade veroorzaakt. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Economische Zaken.

Bij een eerste schatting in augustus ging men uit van 33 miljoen schade. In de nieuwe raming wordt rekening gehouden met de volledige eiersector. Naast de pluimveebedrijven zijn ook opfokbedrijven, verpakkingingsbedrijven en fabrieken opgenomen in de raming.

De Belgische Boerenbond heeft een tiental dagen geleden bekendgemaakt dat de totale schade voor Belgische pluimveehouders op ongeveer 14 miljoen euro geschat wordt.

Meest gelezen