G7 en internetbedrijven slaan handen in elkaar om "terroristische onlinepropaganda" te blokkeren

De G7 en de grote internetbedrijven Google, Microsoft, Facebook en Twitter binden samen de strijd aan met terroristische onlinepropaganda. Donderdag en vrijdag hebben de ministers van Binnenlandse Zaken van de G7 en vertegenwoordigers van de internetbedrijven rond de tafel gezeten op het Italiaanse eiland Ischia.

De landen van de G7 en vertegenwoordigers van verschillende internetbedrijven hebben een akkoord bereikt over het blokkeren van online content. Terroristische organisaties als IS en Al Qaeda gebruiken het internet om propaganda te verspreiden en strijders te rekruteren.

Om het misbruik tegen te gaan gaan de verschillende regeringen nauw samenwerken met de privésector en het maatschappelijke middenveld, meldt de slotverklaring van de G7.

"Het is de eerste keer dat de landen van de G7 en de vertegenwoordigers van de voornaamste internetspelers en sociaalnetwerksites samen rond de tafel zitten", verklaart de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Marco Minniti.

Volgens Minniti was de ontmoeting een succes. "We hebben de preventiemaatregelen in detail bekeken en besproken hoe we kunnen optreden tegen de terugkeer van buitenlandse strijders naar hun land van oorsprong. We gaan gezamenlijk informatie inwinnen en delen."

Meest gelezen