Gitarist Phil Miller overleden

Op 18 oktober is gitarist Phil Miller overleden. Hij werd 68.

Phil Miller werd geboren op 22 januari 1949 op het eiland Wight en werd een boegbeeld van de zogenaamde "Canterbury-scene". Zelf hield hij niet zo van die term, daar het enkel een geografische en geen muzikale beschrijving betreft.

Hij kreeg op zijn negende een gitaar maar begon serieus op zijn vijftiende. Samen met zijn broer Steve Miller ( niet te verwarren met de Amerikaanse naamgenoot) speelde hij in de groep Delivery. Toen deze formatie in 1970 uiteen ging, belande hij via DC & the MBs bij Matching Mole. Toen Matching Mole stopte, ging hij terug met Delivery aan de slag. Deze naam werd echter al gauw veranderd in Hatfield and the North. Toen dat op zijn beurt ophield te bestaan, ging hij verder met National Health in 1975. Toen dat in 1980 voorbij was, richtte hij In Cahoots op. Dit was eindelijk zijn eigen band en deze bleef bestaan tot aan zijn dood. Ondertussen vond hij ook nog de tijd om met o.a. Caravan en Short Wave te musiceren.

Zijn speelstijl had overduidelijk wortels in de jazz, blues en rock. Op 18 oktober is hij op 68-jarige leeftijd overleden.

Meest gelezen