Hond Lulu krijgt haar ontslag omdat ze niet aan bommen wil snuffelen

En plots vindt ze de job van haar leven. Maar dat was niet het geval voor Lulu, die nochtans de mogelijkheid kreeg deel uit te maken van het clubje van CIA-honden, met het oog om al snuffelend bommen op te sporen. Maar de opleiding lag de jonge labrador niet zo. En dus werd de hond zopas ontslagen. Vooral door haar triestige puppy-ogen is Lulu intussen uitgegroeid tot een internetfenomeen, maar ook dankzij de regelmatige puppy-updates door de CIA zelf.

De CIA vond het dan ook nodig om enige uitleg te verschaffen bij het ontslag: "Er kunnen een miljoen redenen zijn waarom een hond een slechte dag heeft. Het is dan aan onze psychologen, gespecialiseerd in het gedrag van honden, om de hond uit die slechte 'vibes' te halen. De hond kan zich vervelen, waardoor hij nieuwe uitdagingen nodig heeft. Of hij heeft een rustpauze nodig. Er kan natuurlijk ook een medisch probleem zijn, zoals een voedselallergie, waardoor we dan zijn voedsel moeten aanpassen."

"Maar voor Lulu vonden we geen enkele afdoende oplossing. Dit was dus geen tijdelijk probleem. Het was duidelijk dat dit niet de job was waarvoor ze in de wieg gelegd was. Het interesseerde haar niet om bommen op te sporen. Hoe we ook probeerden haar te motiveren, zij had er helemaal geen zin meer in."

Het dan ook geen zin, volgens de CIA, om het trainingsprogramma verder te zetten. De hond werd ter adoptie afgestaan aan het gezin van een van Lulu’s trainers, waar ze zich nu wel goed voelt: "Ze vindt er nu plezier in om met de kinderen te spelen, aan konijnen en eekhoorns in de tuin te snuffelen en om uit zijn eigen kom te eten."

"Ook al missen we haar nu al, toch wensen we haar het beste voor de toekomst", besloot de CIA.

Meest gelezen