Indonesische disco of een voetballende Fabre? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op

Jan Fabre voetbalt in Oostende

Vanaf vandaag kunt u in Oostende naar Het Vlot, de tentoonstelling die Jan Fabre samen met Joanna De Vos cureert. In de hele stad tonen meer dan 70 internationale kunstenaars hun werk en straks om half acht zullen een aantal van die kunstenaars kunstzinnig voetballen op het veld van KV Oostende! Geen gewone voetbalmatch maar wel een performance bedacht door Jan Fabre: 'A beautiful match between artists and curators'. Er zijn 8000 tribuneplaatsen te vullen, iedereen is welkom.

Op zoek naar de Indonesische Mick Jagger

Dankzij Europalia Indonesië kan je Indonesië niet alleen beter leren kennen via verschillende tentoonstellingen, vanavond kan je in Les Brigittines in Brussel ook de muziek van het land ontdekken. Stilzitten wordt moeilijk dankzij deze bijzondere Indonesische muziek uit de jaren zestig en zeventig, uit de platenkast van DJ David Tarigan. Vanaf 20 uur ook gratis optredens van de Indonesische Mick Jagger.

Gluren bij de buren

De provincie West-Vlaanderen organiseert dit weekend voor de veertiende keer "Buren bij kunstenaars". Vandaag, morgen en overmorgen kan u het werk van 2.663 kunstenaars bekijken in 1.419 ateliers. De toegang is overal gratis. 

Popconcerten op kindermaat

Vanaf nu zondag organiseert hetpaleis in Antwerpen voor het eerst concerten op kindermaat. Concerten met een aanvaardbaar geluidsniveau, maar verder wel echte muzikanten en echte polsbandjes, voor kinderen vanaf zes jaar én hun ouders. Hydrogen Sea mag deze concertreeks starten.

De Russen komen, bis

Ook dit weekend staat Gent in het teken van de Russische revolutie van 100 jaar geleden. De Handelsbeurs koppelt haar vijftiende verjaardag aan die van de revolutionairen. De Kouter in Gent wordt vandaag tijdelijk omgedoopt tot het Paleizenplein. Overdag kan je kastanjes poffen, wodka drinken en zelf spandoeken maken. Na zonsondergang wordt de Handelsbeurs symbolisch bestormd en kunt u gratis naar Russische muziek luisteren tijdens het zogenoemde overwinningsfeest

Meest gelezen