Playboy

Ines Rau is eerste transgender playmate op cover van Playboy

In november staat er voor het eerst in de 64-jarige geschiedenis van Playboy een transgender playmate op de cover. Het gaat om de 26-jarige Ines Rau uit Parijs.  

Rau stond eerder al in het blad, maar pas nu doet ze haar coming-out als transgender. Rau is een succesvol catwalkmodel en ze stond ook al in Vogue Italia.

Het model stelde zich lang niet voor als transgender omdat ze bang was dat ze geen partner zou vinden omdat mensen haar "raar" zouden vinden. "Toen dacht ik, weet je, je moet gewoon zijn wie je bent", zegt ze. "Het is een verlossing om de waarheid over jezelf te vertellen, of het nu over gender, seksualiteit of wat dan ook gaat. De mensen die je verwerpen, zijn het niet waard. Het gaat niet over geliefd zijn door anderen, het gaat over jezelf graag zien."

Toch komen er gemengde reacties op de keuze van het blad. Rau is de eerste officiële transgender playmate, maar ze is niet het eerste transgender model dat in het blad verschijnt.  Begin jaren 80 poseerde Caroline "Tula" Cossey ook al voor het blad, vlak voor ze te zien was in de Bondfilm "For your eyes only". Een jaar later werd onthuld dat Cossey als man geboren is. In 1991 poseerder ze een tweede keer voor Playboy.

In de VS komt er in november ook een speciaal nummer uit dat een eerbetoon is aan de overleden oprichter Hugh Hefner. Op dit magazine staat voor het eerst geen schaars geklede vrouw, wel een zwart-witfoto van Hefner zelf.  

Meest gelezen