Caspar Huurdeman Fotografie Baarn

Magneetvissers vinden kluis die in 2015 gestolen werd

Langs het kanaal Kortrijk-Bossuit in de Spinnerijkaai in Kortrijk hebben gisterenmiddag twee magneetvissers een wel erg speciale vangst bovengehaald: een kluis die in 2015 uit een school werd gestolen.  

De vissers zagen iets in het water dat op een betonblok leek en gooiden er hun magneet op uit nieuwsgierigheid. Na heel wat trek en sleurwerk slaagden ze erin het ding op het droge te krijgen. Het bleek een kluis te zijn van de Rhizo School campus Oost, het vroegere Sint-Theresia. In de kluis zaten nog wat bankkaarten en één euro. De kluis werd in februari 2015 gestolen bij een inbraak in de school. De daders gingen er toen ook vandoor met 25 laptops en 1.200 euro cash geld. Het was het werk van een jongerenbende die nadien nog verschillende inbraken en gewapende overvallen pleegde met een luchtdrukpistool. Ze werden gevat en begin maart van dit jaar veroordeeld. De jonge daders kregen tussen 18 maanden en 30 maanden gevangenisstraf.

Meest gelezen