Moreau doorverwezen in verband met snoepreisje op kosten van pensioenfonds van Nethys

Stéphane Moreau moet zich in december verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Moreau is gedelegeerd bestuurder bij Nethys, de operationele poot van de door schandalen geplaagde Luikse intercommunale Publifin. Hij moet zich verantwoorden in verband met een snoepreis naar Abu Dhabi die hij opkosten van het pensioenfonds van Nethys zou hebben gemaakt. Dat meldt RTBF Info.

De affaire draait rond een akkoord tussen Ogeo, het pensioenfonds van Nethys, en de bank UBS over het onterecht inbrengen van beroepskosten. In 2011 had UBS als sponsor van de Grand Prix van Abu Dhabi drie zakenlui naar Abu Dhabi uitgenodigd, onder wie ook Moreau. UBS stond in voor alle kosten, behalve de vliegtickets.

Moreau zou UBS gevraagd hebben om een soort reisprogramma uit te werken zodat hij zijn trip naar Abu Dhabi bij Ogeo als beroepskosten kon inbrengen. Zelf ontkent hij de feiten, en ook Ogeo houdt vol dat Moreau niets heeft gevraagd.

Toen het Publifin/Nethys-schandaal in juni losbarstte, heeft Moreau ontslag genomen als afgevaardigd bestuurder van Ogeos omdat hij "met een overvolle agenda" zat.

Eerder deze week raakte bekend dat Moreau voorlopig aan de slag blijft als gedelegeerd bestuurder bij Nethys, de operationele poot van Publifin. Hij krijgt wel een nagenoeg nieuwe raad van bestuur onder zich en zijn aanwezigheid bij vergaderingen is ook niet meer gewenst

Meest gelezen