Responsible Young Drivers houden nacht zonder ongevallen

De Responsible Young Drivers (RYD) organiseren zaterdagnacht opnieuw een Europese Nacht Zonder Ongevallen. Ze willen jongeren erop wijzen dat rijden onder invloed van alcohol of drugs niet kan.

In heel Europa zullen vrijwilligers aan de discotheken staan, om te garanderen dat feestvierders veilig terug naar huis kunnen.

In Vlaanderen vindt de actie plaats in acht discotheken: Club Nice (Oostende), Club 54 (Oedelem), The Factory (Aalst), Carré (Willebroek), Café d'Anvers (Antwerpen), Marquee (Herent), DansSalon (Roosdaal) en Versuz (Hasselt).

Aan de feestvierders die nog moeten rijden, wordt gevraagd om niet te drinken die avond. Vooraleer ze naar huis gaan worden ze aan een alcoholtest onderworpen.

Wie nuchter is, krijgt als beloning een goodiebag aangeboden. Wanneer de 'bob' van dienst toch te diep in het glas heeft gekeken, gaan de vrijwilligers na welke alternatieven er zijn om de feestvierders op een veilige manier weer naar huis te brengen.

De Europese Nacht Zonder Ongevallen wordt elk jaar op de derde zaterdagnacht van oktober georganiseerd door RYD. Vorig jaar werden in Vlaanderen 1.500 bestuurders gecontroleerd, 85 procent van de bestuurders bleef toen onder de wettelijke alcohollimiet van 0,5 promille.

Meest gelezen