Twee kinderen sterven bij woningbrand in Luik

Een zware woningbrand in Luik heeft gisteravond het leven gekost aan twee kinderen van 7 en 11 jaar. De precieze oorzaak is niet bekend, maar de brand zou per ongeluk ontstaan zijn. 

De brandweer werd gisteravond rond 22 uur opgeroepen voor een grote rookontwikkeling in een woning in de wijk Sainte-Marguerite. Het pand wordt bewoond door een gezin met vijf kinderen. Er was ook nog een ander kind aanwezig.     

Toen de brandweer aankwam, stond het huis in lichterlaaie en was het dak aan het instorten. Een deel van het gezin had de woning kunnen verlaten, behalve twee kinderen. De twee meisjes van 7 en 11 jaar overleefden de brand niet.     

Volgens de eerste vaststellingen ontstond de brand op het gelijkvloers. De oorsprong zou accidenteel zijn. Een aanpalende woning liep brandschade op. De bewoners moesten elders ondergebracht worden. Het parket van Luik stuurde het laboratorium ter plaatse voor het verder onderzoek.  

Meest gelezen