Primeur: Verenigde Arabische Emiraten benoemt als eerste land minister voor Artificiële Intelligentie

Omar Bin Sultan El Olama, vermoedelijk zal u hem niet kennen. Deze 27-jarige wordt in de Verenigde Arabische Emiraten minister bevoegd voor artificiële intelligentie (AI).   

Met de benoeming van El Olama zijn de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) het eerste land ter wereld met een ministerie Artificiële Intelligentie.

Daarnaast werd ook het kabinet, dat bestaat uit 30 ministers, herschikt. "Wij willen met de Verenigde Arabische Emiraten voorsprong nemen op vlak van AI", aldus Mohammed Bin Rachid Al Maktoum, vicepresident en premier.  

Klaar voor de toekomst

Een paar dagen geleden maakte de Verenigde Arabische Emiraten de plannen voor de toekomst bekend in de "UAE 2031 AI strategy" en één ding is duidelijk. Zij willen het voortouw nemen nu AI en de toepassingen daarvan voor discussie zorgen.

Twee maanden geleden maakten experten zich nog grote zorgen over AI.  Bovendien zei Russisch president Poetin, tijdens de crisis in Noord-Korea, dat de grootste gevaren niet van dat land komen, maar van AI.   

Kabinet krijgt 6 nieuwe gezichten

Naast El Olama werden ook vijf nieuwe ministers benoemd: Sara Al Amiri wordt minister van Toegepaste Wetenschappen, Mariam Al Muhairi minister bevoegd voor voedselveiligheid,  Nasser Bin Thani Al Hameli wordt minister voor HR en "Emiratisatie", Zaki Nussaibah wordt Minister van Staat en Hessa Bint Eisa Bu Humaid wordt minister van Gemeenschapsontwikkeling.   

Meest gelezen