Volgende NAVO-top vindt plaats op Vlaamse feestdag

De volgende NAVO-top zal plaatsvinden op 11 en 12 juli 2018, op de Vlaamse feestdag dus. Dat heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg vandaag bekendgemaakt. Net als dit jaar zal de bijeenkomst van het militaire bondgenootschap plaatsvinden in het gloednieuwe NAVO-hoofdkwartier in Brussel. 

"We zullen de band tussen Europa en Noord-Amerika waarop ons bondgenootschap is gebaseerd verder versterker, terwijl we onze alliantie verder afstemmen op de 21e eeuw", meldt Stoltenberg in een persmededeling. 

"België is al vijftig jaar lang de gulle gastheer van het NAVO-hoofdkwartier, en ik ben verwelkom dat onze top zal plaatsvinden in onze nieuw hoofdkwartier in Brussel", schrijft de NAVO-topman nog. Het NAVO-hoofdkwartier aan de Leopold III-laan in Haren werd officieel ingehuldigd op 25 mei.  

Meest gelezen