West-Vlamingen kunnen dit weekend op bezoek bij 2.663 kunstenaars in de buurt

De provincie West-Vlaanderen organiseert dit weekend voor de veertiende keer "Buren bij kunstenaars". Vandaag, morgen en overmorgen kunnen de West-Vlamingen het werk van 2.663 kunstenaars bekijken in 1.419 ateliers. De toegang is overal gratis.  

Het evenement is sinds de start enorm gegroeid. In 2004 (het eerste jaar) namen er 387 kunstenaars deel, nu 2.663. Amateurs of professionelen uit diverse disciplines tonen hun werk. De ateliers zijn ook vandaag al open, wat ook scholen de kans geeft om met hun leerlingen een kunstenaar aan het werk te zien in zijn of haar atelier.  

Op de website www.burenbijkunstenaars.be vindt u alle praktische info. Op de website staan ook impressies van werken. U kunt op drie manieren zoeken: op kaart (per gemeente), op naam van de kunstenaar of het collectief of op "uitgebreid".

Meest gelezen