Wit-Gele Kruis Roeselare in de problemen: 56 medewerkers ziek na personeelsfeestje

Het Wit-Gele Kruis in Roeselare zat gisteren behoorlijk in de problemen. 56 medewerkers waren namelijk ziek na een personeelsfeestje de avond voordien, zo schrijft Het Nieuwsblad. "Maar onze patiënten hebben er weinig tot niets van gemerkt."

Het Wit-Gele Kruis van Roeselare hield afgelopen woensdag een feestje voor het personeel. Zo'n honderd medewerkers waren aanwezig, dronken er een glas en aten er een hapje.

Gisterenochtend kwamen dan de eerste telefoons binnen van medewerkers die ziek waren. "In totaal hebben 56 collega's zich ziek gemeld. 32 onder hen waren gisteren ook ingepland in het rooster", zegt Sofie Vanneste, woordvoerder van het Wit-Gele kruis West-Vlaanderen.

Solidariteit

En toch hebben de patiënten nauwelijks tot niets gemerkt, zo zegt Vanneste. "We zagen veel solidariteit bij de andere collega's. Verpleegkundigen die niet moesten werken, hebben zich spontaan aangemeld om een shift over te nemen. In praktijk hebben we maar een paar diensten moeten herverdelen."

Hetzelfde gebeurde voor de shiften van vandaag. "Vanaf morgen zullen we weer een normale dienstverlening hebben. Een aantal collega's voelt zich bovendien ook al weer beter."

Onderzoek

Hoe het komt dat er zoveel personeelsleden ziek werden, is nog niet duidelijk. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen onderzoekt de zaak.

Meest gelezen