Zweedse ex-premier scoort met "Mr. Bean"-imitatie

Hoe ouder, hoe gekker. Het gaat in ieder geval op voor de Zweedse ex-premier Carl Bildt. Bildt was niet alleen eerste minister van Zweden in de eerste helft van de jaren 90, nadien werd hij ook een van de toponderhandelaars in de zoektocht naar een oplossing voor de Balkanconflicten. Maar de 'sérieux' van toen was ver weg toen hij zich afgelopen weekend tijdens een interview met de jongerenvoorzitter van zijn partij, Benjamin Dousa, van zijn grappigste kant liet zien. Die beelden gingen intussen viraal.

Lang duurde de interventie van de intussen 68-jarige Bildt alleszins niet, hooguit 6-tal seconden:

Het ludieke optreden vond nadien de weg naar nieuwsmedia –"It’s a bit weird", blokletterde The Local- en naar sociale media, waar de politicus vooral geroemd werd om zijn "Mr. Bean"-achtige aanpak:

Meest gelezen