Treinverkeer hervat tussen Gent en Schellebelle na grote hinder

Er is opnieuw treinverkeer mogelijk tussen Gent en Brussel.  Door geplande werkzaamheden aan de hoofdspoorlijn, worden alle treinen omgeleid via de tweede lijn. Die lijn was onderbroken omdat er een lichaam gevonden was naast het spoor, daardoor ontstond er grote hinder tussen Gent en Brussel. Ook tussen Gent en Antwerpen waren er beperkingen.

Op die tweede lijn tussen Gent en Brussel was een lichaam gevonden naast het spoor in Schellebelle bij Wetteren, waardoor er dus tijdelijk geen treinverkeer mogelijk was. Het is nog niet duidelijk of het om een aanrijding ging of niet. 

Wie van Gent naar Brussel wilde diende eerst de bus te nemen naar Schellebelle. Wie van Brussel naar Gent wilde diende uit te stappen in Schellebelle om daar de bus te nemen naar Gent. 

"Tussen Gent en Antwerpen waren er ook beperkingen, daar reden de treinen via Mechelen en Sint-Niklaas richting Antwerpen en omgekeerd", zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Meest gelezen