Videospeler inladen...

Reus Bende van Nijvel herkend door zijn broer

Een man uit Dendermonde zegt dat hij "De Reus" van de Bende van Nijvel herkend heeft als zijn broer. Dat getuigde hij anoniem op VTM.

"Hij heeft me niet verteld dat hij "De Reus" was", zegt de man. Toch is hij zeker van zijn stuk. "Ik herken ten eerste die bril. Die fysionomie. Ik heb mijn broer ook jaren gekend natuurlijk."

Het heeft lang geduurd voor de man kon geloven wat zijn broer hem op zijn sterfbed vertelde. "Dat kon ik moeilijk bevatten. Ik heb dat in het begin ook een stuk genegeerd, dat kon mijn broer niet zijn. Maar vandaag ben ik formeel: dat is mijn broer", zei hij.

Eerder vandaag raakte bekend dat het gerecht een aantal nieuwe sporen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel volgt.  Een daarvan ging over een mogelijke identificatie van "De Reus". Het zou om een rijkswachter gaan die lid was van de groep Diane. Het gerecht bevestigt niet dat de man geïdentificeerd is, maar spreekt van een interessante piste die onderzocht wordt.

Meest gelezen