Videospeler inladen...

Vermist meisje Ukkel teruggevonden in Turkije

 Het meisje van 14 jaar uit Ukkel dat sinds 24 mei vermist was, is met haar baby van ongeveer 10 dagen oud teruggevonden in Turkije. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF en is bevestigd door het parket van Brussel. Het meisje is al terug in België. Ze wordt verdacht van "terroristische activiteiten".

Het meisje was op 24 mei thuis vertrokken naar school, maar gaf nadien geen teken van leven meer. Haar verdwijning werd als onrustwekkend beschouwd. De speurders vreesden dat ze geradicaliseerd onderweg was naar Syrië. Haar oudere zus had eerder al voor IS in Syrië gevochten.

Volgens verschillende media verliet het meisje België met een geradicaliseerde man die onder elektronisch toezicht stond. Die man had ook een dochter van drie jaar. Op dit moment is er geen nieuws over die gezochte man of zijn dochtertje, zegt de RTBF.

Het meisje ligt in het ziekenhuis. Haar gezondheidstoestand zou relatief goed zijn en ook de baby stelt het goed.  Het is nog niet duidelijk wat ze sinds haar verdwijning heeft gedaan, maar ze zal zo snel mogelijk door het parket worden verhoord. Het parket zal ook aan de jeugdrechter vragen dat ze in een gesloten instelling wordt geplaatst.

Meest gelezen