Videospeler inladen...

Broer "de Reus" doet oproep: "Het moet gedaan zijn. De kopstukken moeten bovenkomen"

De broer van "de Reus" van de Bende van Nijvel heeft bij VRT NWS een oproep gedaan aan iedereen die iets méér zou weten. "Het zou eens moeten uitkomen. Mijn broer was een soldaat, de generaals zouden ze moeten hebben."

Gisteren raakte bekend dat een ex-rijkswachter twee jaar geleden op zijn sterfbed bekende dat hij de man was die "de Reus van de Bende van Nijvel" genoemd wordt. Zijn broer bevestigt dat vandaag formeel en anoniem aan onze redactie. Waarom hij vandaag naar buiten komt? "Het moet gedaan zijn. Mijn broer was een soldaat, de generaals die er nog rondlopen, zouden ze moeten hebben. Ik doe een oproep aan mensen die er meer van weten. De kopstukken moeten bovenkomen." 

"Als alles uitkomt, zal België te klein zijn"

Hij heeft er ook nooit bij stilgestaan dat zijn broer "de Reus" zou kunnen zijn. "Je staat daar niet bij stil. Je ziet de robotfoto, maar denkt niet dat dat je broer zou kunnen zijn. Pas achteraf begin je te vergelijken: hij was bij de rijkswacht, hij was bij de groep Diane." Volgens hem heeft zijn broer zijn hele leven spijt gehad, maar gezwegen om de familie te sparen. "Hij wou er blijkbaar op zijn sterfbed vanaf."

Toch twijfelt hij of alles wel ooit zal bovenkomen. Volgens hem was zijn broer zeker niet de spilfiguur van de bende, maar is er een doofpotoperatie aan de gang. "Mijn broer is altijd van hogerhand beschermd geweest bij de rijkswacht. Er zijn mensen die liever niet bekend worden. Als alles uitkomt, zal België te klein zijn." Zelf heeft het hem veel tijd gekost om naar buiten te komen met zijn verhaal. Uit schrik. "Waar gaat dat eindigen? Wat gaat er gebeuren, loop ik nog veilig op straat?" 

Mijn broer is altijd van hogerhand beschermd geweest bij de rijkswacht

Broer van "de Reus"

Meest gelezen