Dimitri Vegas & Like Mike stranden opnieuw op tweede plek in DJ Mag Top 100

De Belgische dj-broers Dimitri Vegas & Like Mike zijn opnieuw op de tweede plaats gestrand in de DJ Mag Top 100. Meer dan één miljoen mensen hebben hun stem uitgebracht in de jaarlijkse populariteitspoll van het Britse magazine DJ Mag.  Nederlander Martin Garrix mag zich opnieuw de populairste dj ter wereld noemen.

Ook vorig jaar werd Garrix (zie foto) verkozen tot de populairste dj ter wereld, voor de broers uit Willlebroek. In 2015 haalden zij wel de eerste plaats. Dimitri Vegas en Like Mike zijn wel afgetekend het hoogst genoteerde duo in de lijst. Armin van Buuren staat dit jaar op plaats drie in het populariteitslijstje. Meer dan 1 miljoen mensen heeft zijn stem uitgebracht. Het stemmenrecord van vorig jaar werd daarmee lichtjes verbroken. De meeste stemmen kwamen uit de Verenigde Staten.

Het resultaat van die poppoll werd gisterenavond bekendgemaakt tijdens AMF, het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE).  In de lijst stonden dit jaar 15 nieuwe namen. De Belg Lost Frequencies is de hoogste nieuwkomer. Brusselaar Felix De Laet komt binnen op de 26e plaats in de lijst. Paul Kalkbrenner maakt voor het eerst sinds 2012 weer zijn opwachting in de top 100.

"Onwijs bedankt dat jullie me sinds dag een hebben gesupport. Wat een bizarre rollercoaster ride is het geweest", reageerde Martin Garrix na zijn overwinning. Na de officiële bekendmaking begonnen Armin van Buuren en Hardwell aan hun optreden in de Amsterdam ArenA. Het is de eerste keer dat de twee wereldsterren officieel samen een show speelden.

Meest gelezen