Duizenden mensen betogen tegen intrede extreemrechts in Bundestag

In Berlijn zijn duizenden mensen op straat gekomen om te betogen tegen de intrede van de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) in de Duitse Bondsdag. "In ons parlement is geen plaats voor racisme, discriminatie en geschiedvervalsing", klinkt het.

Twee dagen voor de eerste zitting van de nieuwe Bondsdag, klagen duizenden mensen tijdens een manifestatie de anti-immigratie- en de antimoslimretoriek aan van de AfD, die haar debuut maakt in het federale parlement. Ze droegen borden mee met slogans als "Mijn hart klopt voor diversiteit" en "Geen racisme in de Bondsdag".

"In ons parlement is geen plaats voor racisme, discriminatie en geschiedvervalsing", zegt de burgerbeweging Campact, die tot de manifestatie had opgeroepen. "Het enige wat we kunnen doen is betogen en duidelijk maken dat er nog altijd veel mensen zijn die niet voor AfD hebben gestemd", klinkt het ook.

De extreemrechtse partij AfD was een van de grote winnaars bij de Duitse parlementsverkiezingen van 24 september. Met een score van 12,6 procent, goed voor 94 zetels, vormt ze nu de derde fractie in de Bondsdag.

Meest gelezen