No publication without written permission from the photographer Marlies Wessels

Eeklo en Leuven uitgeroepen als Jeugdgemeenten van Vlaanderen

Eeklo en Leuven delen de tweejaarlijkse titel van nieuwe Jeugdgemeente van Vlaanderen. Dat heeft minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) bekendgemaakt. De titel bekroont steden of gemeenten voor hun geleverde inspanningen voor kinderen en jongeren.

Eeklo werd bekroond doordat het met minder middelen op zoek gaat naar gerichte oplossingen. Zo zijn er bijvoorbeeld "schoolspotters": jongeren die door omstandigheden hun diploma middelbare school niet hebben behaald en via tewerkstelling op de jeugddienst opnieuw studeer- of werkattitudes aanleren.

Leuven wordt genoemd als voorbeeld voor Vlaanderen. Er zijn brede, structurele acties, maar ook kleine, plezante activiteiten. Baanbrekend is "Kabinet J": de officiële spreekbuis van jongeren in de stad en de partner van het stadsbestuur voor alles wat te maken heeft of invloed heeft op jongeren en kinderen. Kabinet J kan zo adviezen geven aan het Leuvense stadsbestuur.

Meest gelezen