Topoverleg na nieuwe ontwikkelingen in onderzoek Bende van Nijvel

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft vanavond samengezeten met alle procureurs-generaal van het land over het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Ze bespraken de laatste stand van zaken na de nieuwe onthullingen van afgelopen weekend.  

De mogelijke doorbraak in het dossier rond de Bende van Nijvel beheerst al het hele weekend het nieuws. Een ex-rijkswachter, die ook lid was van de Groep Diane, zou twee jaar geleden op zijn sterfbed bekend hebben dat hij lid was van de groep die meer dan dertig jaar geleden een resem geweldadige overvallen pleegde. 

De broer van de vermoedelijke Reus liet er in een interview met VRT NWS geen twijfel over bestaan: hij is het. De onderzoekers zelf zijn minder affirmatief. "Het is een geloofwaardige piste, maar we moeten voorzichtig blijven", zei Christian De Valkeneer eerder vandaag. Hij is de procureur-generaal van Luik en is momenteel ook het hoofd van het onderzoek naar de Bende. "De meneer in kwestie is nu gestorven. Het dossier tegen hem is gedaan. We moeten nu andere elementen tegen andere personen zoeken."

Vanavond zat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) samen met het voltallige college van procureurs-generaal, dus alle procureurs-generaal van het land. De procureurs-generaal van Luik en Bergen hebben er een laatste stand van zaken van het onderzoek meegedeeld.

"De minister dringt erop aan dat het geheim van het onderzoek wordt gerespecteerd", zo is te lezen in een persbericht. "Hij betuigt opnieuw zijn medeleven aan de slachtoffers en hun nabestaanden."

Meest gelezen