Videospeler inladen...

Vermassen: "Ik kreeg een anonieme brief van lid uit Bende van Nijvel"

Advocaat Jef Vermassen, die de belangen van Bende van Nijvel-slachtoffer David Van de Steen behartigt, heeft jaren geleden een anonieme brief gekregen, van iemand die beweert lid te zijn van de Bende van Nijvel. Dat heeft hij gezegd in "De zevende dag".

De anonieme brief was aan Vermassen zelf gericht. "De man zegt daarin dat hij zelf lid was van de Bende van Nijvel. Hij schrijft daarin ook dat hij stervende is, maar dat hij mij voor zijn dood de namen van de andere leden van de Bende van Nijvel zal bezorgen. Maar dat is dus niet gebeurd", zegt Vermassen. "Deze informatie heb ik nog nooit verklaard."

"Ik heb die brief doorgestuurd naar de procureur-generaal in Gent. Ik was toen nog maar 67 en nog actief als vervangend rechter. Die procureur-generaal heeft de brief overgemaakt aan de onderzoekscel. Op een bijeenkomst met slachtoffers, waar ik samen met David was, vraag ik aan iemand van de onderzoekscel wat er precies met mijn brief gebeurd is. Maar die man valt uit de lucht, en belooft mij de volgende dag terug te bellen", vertelt Vermassen.

"Een dag later krijg ik van die man te horen dat die brief zelfs nooit is opengemaakt. Wat doen ze daar eigenlijk in die onderzoekcel: kaarten?!", zegt Vermassen boos. "Als je zo'n brief krijgt over jouw onderzoek, van de procureur-generaal, en die wordt weken niet opengedaan: dan zit ik met veel vragen. Is dat sabotage van het onderzoek? Op zijn minst nonchalance, denk ik."

Bekijk het integrale gesprek hieronder:

Videospeler inladen...

Meest gelezen