Videospeler inladen...

Organisatie: "Winterland Hasselt gaat -ondanks brand- sowieso door zoals gepland"

Een groot deel van de decoratie van Winterland Hasselt is verloren gegaan bij een grote brand afgelopen nacht, maar de organisatie blijft niet bij de pakken zitten. "Het evenement gaat sowieso door zoals gepland", meldt organisator Maurice Schoenmaeckers aan VRT NWS.

In een voormalige fabriekshal van Philips in Hasselt is gisteravond een zware brand uitgebroken. In het gebouw waren een aantal opslagplaatsen ondergebracht, waaronder één met decoratie van Winterland. "Denk aan kerstbomen, stroomkabels en natuurlijk heel veel verlichting", zegt Schoenmaeckers. "Het gebouw is tot op de grond afgebrand." De financiële impact van de brand is nog niet duidelijk, de inventaris moet nog worden opgemaakt.

Het winterevenement opent normaal op 18 november en die opening gaat gewoon door. "Het evenement komt niet in gevaar", zegt de organisator daarover. "We krijgen heel veel steun van onze leveranciers. Een Oostenrijkse leverancier van verlichting heeft me vanmorgen al gebeld om die te waarborgen."

Wat de zaak voor Winterland extra pijnlijk maakt, is dat het huurcontract voor de opslagruimte aflopend was. "We zouden vanaf december ergens anders onze decoratie opslaan", klinkt het.

Meest gelezen