AFP or licensors

Storm over Wales, de Britse Midlands en Ierland

Wales, de Britse Midlands en Ierland kreunen onder een zware storm, Brian. Hij is veroorzaakt door een kern van bijzonder lage luchtdruk over de Atlantische Oceaan.  

In Aberystwyth blijft de kustweg het hele weekend afgesloten vanwege hoge golven. De stormwind bereikt pieken van 120 km/h. Het treinverkeer is gedeeltelijk stilgelegd en ook ettelijke vluchten zijn geschrapt. Op een twaalftal plaatsen is de alarmtoestand afgekondigd uit vrees voor overstromingen. Ook in Zuid-West Engeland geldt nog een waarschuwing op drie plekken. In Ierland, dat al getroffen was door de orkaan Ophelia waarbij drie doden te betreuren waren, is de rivier de Shannen buiten haar oevers getreden. Een deel van Limerick is ondergelopen. Aan de Westkust wordt ook Galway bedreigd.  

Meest gelezen