Teruggevonden meisje uit Ukkel geplaatst in gesloten instelling

Het meisje van 14 jaar uit Ukkel dat sinds 24 mei vermist was, is op bevel van de jeugdrechter geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.  Haar baby van ongeveer 10 dagen oud blijft voorlopig in het ziekenhuis, tot er een oplossing gevonden is voor het kind. Dat meldt het parket van Brussel. 

Het 14-jarige meisje is intussen ondervraagd door de federale gerechtelijke politie. "Om evidente redenen kan niets worden vrijgegeven over de inhoud van haar verhoor, noch of ze al dan niet haar medewerking verleende", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. 

Het meisje vertrok op 24 mei 2017 naar school maar kwam daar nooit aan. Korte tijd voordien had Binnenlanse Zaken haar identiteitsdocumenten ingetrokken omdat gevreesd werd dat ze geradicaliseerd was. Gerecht en politie hielden er dan ook ernstig rekening mee dat het meisje zou proberen naar Syrië te reizen.

Eind september bleek dan dat het vermoeden bestond dat het meisje in Syrië was in gezelschap van Mehdi Atid, een geradicaliseerde man die onder elektronisch toezocht stond maar die zijn enkelband verwijderd had en zijn driejarige dochter ontvoerd had.

Toen al werd geopperd dat ze zwanger zou zijn. Het meisje is op 10 oktober opgepakt in Turkije en gisteren naar België gerepatrieerd, nadat ze in Turkije nog bevallen was.

Vandaag, werd ze voorgeleid bij de Brusselse jeugdrechter en die heeft beslist haar te plaatsen in een gesloten jeugdinstelling. Haar baby van ongeveer 10 dagen oud blijft voorlopig in het ziekenhuis, tot er een oplossing gevonden is voor het kind.

Meest gelezen