Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Herbekijk "Panorama" (1990) over het web rond de Bende van Nijvel

In 1985 deed de Bende van Nijvel België op zijn grondvesten daveren. De bendeleden hebben 28 doden op hun geweten bij hun reeks bloedige overvallen. Een parlementaire onderzoekscommissie bracht sensationele verklaringen aan het licht waardoor toppolitici in opspraak kwamen. Eén van hen was voormalig minister en vicepremier Paul Vanden Boeynants (CVP-PSC, 1919-2001).

Ten tijde van deze Panorama zat het werk van de onderzoekscommissie er bijna op. Ze had bovendien pas een cruciale knoop doorgehakt: Vanden Boeynants oproepen om voor de commissie te getuigen in een openbare zitting. In deze aflevering, “Net niet te pakken”, gaat het over het belang van zijn getuigenis.

Meest gelezen