"Het gerecht kent de namen van nog zeker 2 leden van de Bende van Nijvel"

Advocaat Jef Vermassen stelt dat het gerecht de namen van nog zeker twee leden van de Bende van Nijvel kent. Dat zegt hij in een gesprek met Radio 2 Oost-Vlaanderen.  De namen staan volgens Vermassen al zo'n 20 jaar in het dossier, maar zijn nooit voldoende onderzocht.

Dit weekend gaf de broer van een ex-rijkswachter uit Dendermonde toe dat zijn broer de zogenoemde "Reus" zou zijn, het bendelid bekend voor zijn gestalte. Volgens Vermassen staat de naam van de man al 20 jaar in het dossier én op dezelfde pagina duiken nog eens twee namen op.

Vermassen stelt dat het om medebendeleden gaat. "Als je niet blind bent en je kijkt ernaar, dan zie je het. Dit is een pure uitvlucht omdat men goed weet dat men eigenlijk niet willen zoeken heeft. Dat men nog eens opnieuw gaat kijken", zegt de advocaat onomwonden.

Als je niet blind bent, dan zie je het

Procureur-generaal Christian De Valkeneer, die het onderzoek in Luik leidt, ontkent wat Vermassen zegt. "Ik wil meester Vermassen graag ontmoeten. Hij mag me vandaag contacteren. Ik ken véél namen in het dossier, maar twee precieze namen niet", reageert De Valkeneer in "De ochtend" op Radio 1.   

Meest gelezen