Australische muziekpionier en AC/DC-producer George Young overleden

George Young, een van de pioniers van de Australische popmuziek, is op 70-jarige leeftijd overleden. Young had als lid van The Easybeats en Flash and the Pan verschillende hits en hij producete ook meerdere platen van de hardrockgroep AC/DC.

George Young werd in de jaren zestig bekend als songschrijver en lid van The Easybeats, zowat het Australische antwoord op The Beatles. De band uit Sydney had verschillende hits in eigen land, maar scoorde in 1966 ook wereldwijd met het nummer "Friday on my mind".

Na het uiteenvallen van de groep in 1969 bleef Young samen met zijn collega-Easybeat Harry Vanda songs maken. Zo schreef hij de wereldhit "Love is in the air" voor John Paul Young (geen familie).   

Eind jaren zeventig traden Vanda en Young opnieuw zelf op de voorgrond met hun songs. Als frontmannen van de newwaveband Flash and the Pan boekten ze internationaal succes met nummers als "Hey, St. Peter" en "Waiting for a train".   

Tot slot maakte hij, eveneens samen met Vanda, ook carrière als producer. Op die manier werkte hij vooral in de jaren zeventig en tachtig mee aan verschillende platen van AC/DC, de wereldberoemde Australische hardrockband waar zijn jongere broers Angus en Malcolm deel van uitmaken.

Meest gelezen